Poletja je konec, vročina se ne bo vrnila

Slovenija 23. Avg 202109:56 > 10:18 1 komentar
Vreme: konec poletja
Žiga Živulović/BOBO

Teden se je začel s padavinami in temperaturami, ki naznanjajo konec poletja. Ne kaže, da bi se vročina še vrnila, je povedal meteorolog Brane Gregorčič, ki pravi, da so pred nami prijetni pozno poletni dnevi. Od torka do četrtka bo razmeroma suho, nove padavine pa lahko pričakujemo v noči na petek.

“Poletje se zaključuje, to je dejstvo. Ne kaže, da bi se vročina še vrnila,” nam je v pogovoru povedal meteorolog Agencije RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič.

Temperature v naslednjih dneh v notranjosti države bodo segle do 25 stopinj Celzija, na Primorskem pa bo kakšen dan živo srebro še preseglo to mejo.

Meteorološko poletje se zaključi s koncem avgusta, letos pa se je to zgodilo en teden pred koncem meseca. A to ne pomeni, da bo izrazito hladno, je poudaril meteorolog. Tudi v visokogorju snega ni pričakovati, čeprav se je tudi to že kdaj zgodilo avgusta.

“Pred nami so prijetni pozno poletni, ali če hočete, zgodnje jesenski dnevi. Jutra bodo razmeroma sveža, tam okoli 12 stopinj Celzija, čez dan pa lahko pričakujemo med 20 in 25 stopinj Celzija,” je o obetih povedal Gregorčič.

Ponedeljek bo v večini deževen, sledili bodo trije razmeroma suhi dnevi z majhno verjetnostjo padavin.

Že v noči na petek sledi nova vremenska fronta, ki bo prinesla kar nekaj dežja – ponoči in predvidoma tudi v petek dopoldne.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje