Vreme: pooblačilo se bo, možna tudi megla

Slovenija 13. Okt 202201:00
Vreme: megla v dolini Save Bohinjke
Profimedia

Sončno sredino vreme se bo v četrtek nadaljevalo le na Primorskem, drugod se bo večinoma pooblačilo. Temperature bodo podobne, kot so bile v prvi polovici tedna in bodo čez dan od 17 do 20 stopinj Celzija. 

Ponoči in v četrtek bo po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo. Drugod bo nastajala nizka oblačnost, ki se bo čez dan delno razkrojila. Mogoča je tudi megla.

V četrtek bodo najnižje jutranje temperature od 5 do 10 stopinj Celzija, ob morju in v krajih s šibko burjo pa od 12 do 15 stopinj Celzija. Na zahodu Slovenije večinoma sončno, na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20, na Primorskem pa do 23 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo delno jasno in še naprej razmeroma toplo.  v notranjosti bo zjutraj in dopoldne precej megle in nizke oblačnosti. V nedeljo bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, v hribih na zahodu je možen tudi dež. Drugod bo delno jasno. Pihal bo jugozahodnik.

Kakšno bo vreme od 16. do 21. oktobra

Nadaljevalo se bo suho in za sredino oktobra razmeroma toplo vreme. Le v nedeljo bo v zahodni polovici Slovenije bolj oblačno in predvsem v hribih bo možna tudi kakšna dežna kaplja. Najvišje temperature zraka bodo od 18 do 23 stopinj Celzija.

V prvi polovici prihodnjega tedna bo delno jasno, več jasnine bo na vzhodu. Še nekoliko topleje bo. Jutra bodo po nižinah meglena.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.