Vreme: prihaja snežna pošiljka, sneg lahko zapade tudi po nižinah

Slovenija 26. Nov 202101:00 0 komentarjev
vreme
Denis Sadiković/N1

Čez noč so celotno Slovenijo zajele padavine. Petkovo jutro bo oblačno, občasno bodo še padavine, meja sneženja se bo ponekod na severu spustila do nižin. Popoldne bodo padavine slabele.

Zjutraj se bo v severni Sloveniji meja sneženja ponekod spustila do višje ležečih dolin. Jutranje temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem od 5 do 10 stopinj Celzija.

Sprva bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne slabele. Meja sneženja se lahko ob močnejših padavinah na severu spusti do nižin. Popoldanske temperature bodo od 0 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Pričakujemo tri glavne padavinske valove: s četrtka na petek in v petek dopoldne, v noči na soboto (morda tudi še v soboto čez dan) in z nedelje na ponedeljek.

V nedeljo sneg tudi do nižin

V noči na soboto se bodo padavine prehodno spet razširile proti vzhodu. V soboto bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Meja sneženja bo sprva med 300 in 700 m nad morjem, popoldne se bo začela dvigovati. Na Primorskem in deloma na Notranjskem pihal južni veter.

Tudi v nedeljo bo spremenljivo z občasnimi padavinami. Ob močnejših padavinah lahko sneži do nižin.

V ponedeljek bo suho. V notranjosti bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti. Popoldne se bo razjasnilo.

Kakšno bo vreme od 29. novembra do 4. decembra?

V torek kaže na suho vreme. Zjutraj se bo v notranjosti zadrževala megla ali nizka oblačnost. Zlasti v torek zjutraj bo hladno, jutranje temperature bodo okoli -4, čez dan bo okoli 5 stopinj Celzija.

V sredo bo več oblačnosti, popoldne in v noči na četrtek se poveča verjetnost za padavine. Vetrovno bo, pihal bo okrepljen jugozahodnik. V nadaljevanju tedna bo najverjetneje bolj suho, menjavala se bodo oblačna in bolj sončna obdobja. Temperatura zraka bo blizu povprečja za ta čas.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!