Vreme: sončen dan, konec tedna poslabšanje

Slovenija 21. Maj 202101:00 0 komentarjev
Vreme: Sonce in meglice na avtocesti
Bobo

Vreme bo danes večinoma sončno, živo srebro pa se bo povzpelo tudi do 21 stopinj Celzija. Konec tedna bo oblačno, občasno bo tudi deževalo.

Vreme nas je po več zaporednih deževnih dneh obdarilo z nekaj sonca.

Ponoči je bilo pretežno jasno, proti jutru pa je ponekod po nižinah nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju pa okoli 10 stopinj Celzija. Čez dan bo večinoma sončno z občasno povečano oblačnostjo.

Pihati bo začel jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21 °C.

Za vikend oblačno, občasno deževno

V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem v zahodnih krajih bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. V nedeljo bo večinoma oblačno z občasnim dežjem, popoldne se bo ponekod na vzhodu oblačnost trgala.

V ponedeljek pa bo po napovedih Arsa oblačno in deževno.

Kakšno bo vreme med 24. in 29. majem?

Razvoj vremena je negotov. Ciklonsko območje se bo obnavljalo nad zahodno Evropo, vremenska fronta bo na Alpah. Kako daleč proti vzhodu bo segel njen vpliv, pa je precej negotovo. Predvidoma bo proti koncu prihodnjega tedna nad zahodno Evropo nastalo območje visokega zračnega tlaka.

V ponedeljek in torek bo možnost padavin precej velika. V sredo se bo znova nekoliko ohladilo. Nato bo še naprej dokaj nestanovitno vreme s krajšimi sončnimi obdobji in občasnimi padavinami. Verjetno padavin bo nekoliko manjša ob koncu prihodnjega tedna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!