Vreme: uživajte v pomladnih temperaturah pred ohladitvijo

Slovenija 14. Mar 202201:00 > 08:39 0 komentarjev
Pomlad
Profimedia

Začetek tedna bo v znamenju nizkih jutranjih temperatur. Dan bo precej jasen, podnevi pa bo med 10 in 16 stopinj Celzija. V sredo sledi ohladitev.

Noč je bila pretežno jasna, na Primorskem in Notranjskem zmerno oblačna. Zbudili se bomo v jutro s temperaturami med –5 in 1 stopinjo Celzija, v alpskih dolinah bo kar sedem stopinj pod ničlo. Začetek tedna bo jasen, na jugozahodu bo občasno bolj oblačno. Pihal bo jugozahodnik.

Naužijte se pomladnih temperatur, ki se bodo čez dan gibale med 10 in 16 stopinj Celzija, saj nas že v sredini tedna čaka ohladitev, pravijo na Arsu.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin

V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki bo gostejša v zahodnih krajih. Jugozahodni veter se bo še nekoliko okrepil. V sredo bo zmerno, na zahodu sprva tudi pretežno oblačno. Dopoldne bo še pihal jugozahodnik, popoldne pa bo veter obrnil na severovzhodno smer. V četrtek bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod bo zmerno, predvsem na vzhodu pa pretežno oblačno. Pihal bo veter vzhodnih smeri.

Kakšno bo vreme med 17. in 22. marcem?

Na vreme pri nas bo vplivalo višinsko jedro hladnega zraka, ki se nam bo približalo od vzhoda. Nad naše kraje bo spet pritekal občutno hladnejši zrak. Več jasnine bo na zahodu države in več oblačnosti na vzhodu. V drugi polovici obdobja se poveča celo verjetnost sneženja v notranjosti Slovenije. Jutranje temperature bodo okoli ledišča, dnevne pa v začetku obdobja okoli 10, proti koncu obdobja pa predvidoma le okoli 5 °C.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!