Vreme: začetek dneva brez dežja, popoldne kratkotrajne plohe

Slovenija 20. Maj 202101:00 0 komentarjev
Vreme: dežna kapljica
Bobo

Čeprav se bo dan začel brez dežja, bo popoldne nastalo nekaj kratkotrajnih ploh in neviht. Vreme tako ostaja nestanovitno. Živo srebro se bo povzpelo do 20 stopinj Celzija.

V sredo zjutraj je dež zopet zajel območje celotne Slovenije, a se je popoldne začelo jasniti. Na Primorskem se je živo srebro povzpelo do 17 stopinj Celzija.

Danes dopoldne bo povečini sončno, na vzhodu občasno zmerno oblačno. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20 °C.

Konec tedna se dežju ne bomo izognili

V petek bo večinoma sončno, občasno bo več koprenaste oblačnosti. Jutro bo sveže in po nekaterih nižinah megleno. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Oba dneva bo pihal jugozahodni veter. V nedeljo bo večinoma oblačno z občasnim dežjem.

Vreme drugje: zahodno od nas jasneje, vzhodno še vedno deževno

Ponoči se bo v krajih zahodno od nas razjasnilo, bolj oblačno bo ostalo v krajih vzhodno od nas, kjer bo sprva še občasno deževalo. V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe ali nevihte, še dodajajo na Arso

Kakšno bo vreme med 23. in 28. majem

Razvoj vremena je negotov. Ciklonsko območje se bo obnavljalo nad zahodno Evropo, vremenska fronta bo na Alpah. Kako daleč proti vzhodu bo segel njen vpliv, pa je še negotovo. Od nedelje do vključno torka bo povečana verjetnost padavin. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma med 15 in 20 °C. V sredo se bo znova nekoliko ohladilo. Na razmeroma sveže vreme kaže tudi v drugi polovici tedna. Napoved količine padavin je še negotova.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!