Vučko: Na dveh voliščih v zaradi premalo glasovnic podaljšali glasovanje

Slovenija 24. Apr 202218:48 > 25. Apr 2022 15:29 2 komentarja
Volitve
Žiga Živulovič jr. /BOBO

Na dveh voliščih v Ljubljani je zmanjkalo glasovnic, in sicer v Bizoviku in v Senožetih. Direktor volilne Državne volilne komisije (DVK) Dušan Vučko je pojasnil, da se glasovanje podaljšala za toliko časa, kolikor je bilo zaprto volišče.

Volilna udeležba do 16. ure je bila 49,3-odstotna, kar je veliko višja kot pred štirimi leti. Nekatera volišča je očitno visoka volilna udeležba presenetila. Direktor DVK Dušan Vučko je za N1 potrdil, da je na nekaterih voliščih v Ljubljani zmanjkalo glasovnic. Po poročanju STA se je to zgodilo v Bizoviku in v Senožetih v Dolu pri Ljubljani.

“Res je. Na nekaterih voliščih v Ljubljani je zmanjkalo glasovnic. Po glasovnice se je treba odpeljati na okrajne volilne komisije. Ko bo OVK (občinska volilna komisija) ugotovila, koliko je bilo posamezno volišče zaprto, bodo za toliko podaljšali,” je ob 18. uri dejal Vučko.  Kot je poročala STA, so na volišču v Bizoviku podaljšali za 20 minut, glasovanje v Senožetih v Dolu pri Ljubljani pa za 30 minut.

Iz drugih mest o pomanjkanju glasovnic niso poročali, je dodal Vučko. “Občinskim volilnim komisijam smo svetovali, da naročijo toliko glasovnic, kolikor je volilnih upravičencev, vendar nas očitno niso poslušali. Zdaj je pomembno, da težave čim prej rešimo. Možno, da jih je presenetila visoka volilna udeležba,” je še dejal Vučko in zaključil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.