Za izstop iz Slovenije tudi do dve uri čakanja

Slovenija 02. Jul 202110:18 > 12:49 0 komentarjev
kolona
Promet.si

Na mejnih prehodih s Hrvaško nastajajo daljši zastoji. Na Gruškovju in Dobovcu morajo potniki za izstop iz države čakati več kot dve uri. Gneča na cestah in čakalne dobe na meji se pričakujejo tudi v soboto in nedeljo.

Potniki na mejnih prehodih Gruškovje in Dobovec za izstop iz Slovenije čakajo dve uri. Na Štajerskem je zastoj pred Gruškovjem proti Hrvaški dolg približno tri kilometre. Nekaj gneče pri izstopu iz države je tudi na mejnih prehodih Jelšane, Starod in Zgornji Leskovec. Do ene ure čakajo potniki za vstop v Slovenijo na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane, Gruškovje in Starod.

Povečan promet proti slovenskemu in hrvaškemu morju

Konec tedna je na mejnih prehodih pričakovati daljše čakalne dobe, na avtocestah pa gost promet z zastoji. Družba za avtoceste v Sloveniji (Dars) opozarja, da je med turistično sezono pričakovati dopustniške konice ob koncih tedna, ko bo promet povečan predvsem od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri.

Več prometa je pričakovati tudi proti drugim turističnim krajem po Sloveniji in pred mejnimi prehodi.

Čeprav je v teh dneh vročina nekoliko popustila, sredi prihodnjega tedna v Sloveniji pričakujemo nov vročinski val. Na Darsu voznikom svetujejo, da se na pot odpravijo spočiti in da imajo vedno pri roki dovolj osvežilne pijače. Med daljšimi potmi priporočajo postanke, med katerimi se je dobro razgibati ali si privoščiti krajši sprehod.

Hrvaška z novimi pravili za prestop meje

Hrvaška je v četrtek spremenila pogoje za vstop v državo, zato so na nekaterih mejnih prehodih včeraj nastajale kolone. Prebivalci vzhodnega dela Slovenije so lahko do srede na Hrvaško vstopili brez potrdil. Od četrtka pa to ni več mogoče, saj je Hrvaška spremenila vstopne pogoje. Za vstop na Hrvaško iz Slovenije morate na meji pokazati evropsko digitalno potrdilo. Če tega nimate, morate na meji pokazati potrdilo o preboleli bolezni covid-19 ali končanem cepljenju proti covidu-19, v poštev pa pride tudi negativni test na koronavirus.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!