Zaradi okrepljenega jugozahodnega vetra oranžno opozorilo za vzhod Slovenije

Slovenija 18. Feb 202218:50 0 komentarjev
meteo.si

Agencije RS za okolje je zaradi okrepljenega jugozahodnega vetra za vzhodni del države razglasila oranžni alarm. Veter naj bi v noči na soboto dosegal hitrosti med 70 in 85 kilometri na uro, v soboto zjutraj pa naj bi oslabel.

V noči na soboto bo v višjih legah in po nižinah predvsem vzhodne Slovenije pihal okrepljen jugozahodni veter, opozarjajo z Agencije RS za okolje (Arso). Za vzhodni del državo je Arso razglasil oranžni alarm. Veter bi lahko dosegel hitrosti med 70 in 85 kilometri na uro, v soboto zjutraj pa naj bi oslabel.

Ponoči se bo sicer povsod pooblačilo, ponekod na Primorskem in Notranjskem pa bo začelo rahlo deževati. V soboto bo oblačno, padavine pa se bodo razširile čez vso Slovenijo.

Veter je povzročal težave že v četrtek. Na Celjskem in v Zasavju so morali v nekaj primerih zaradi podrtih dreves in odkritih stres posredovati tudi gasilci. Med drugim je veter odkril streho Srednje tehniške šole v Trbovljah, zato je danes za oddelke, ki imajo pouk na Šuštarjevi ulici, potekal na daljavo.

Huda neurja z močnim vetrom pa so sicer ta teden divjala tudi po Srednji Evropi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!