Zavarovalnica vratarju z eno roko svetuje, naj postane kuhar ali nogometaš

Slovenija 30. Maj 202309:51 2 komentarja
Nogometni vratar
PROFIMEDIA

Ljubomir Moravac je bil avgusta 2016 pri svojih 19 letih sopotnik v tragični prometni nesreči, v kateri sta umrla dva mlada nogometaša NK Maribor. On je izgubil roko, zdaj pa je že štiri leta v pravdnem sporu z Zavarovalnico Generali, ki mu ni izplačala pričakovane odškodnine. A kot poroča Večer, v sporu doživlja pravo kalvarijo – med drugim mu zavarovalnica svetuje, naj postane kuhar ali pa nogometaš, če vratar ne more biti več.

Drugega avgusta pred sedmimi leti se je v Mariboru na Tržaški cesti zgodila tragična prometna nesreča, v kateri sta umrla nogometaša B-moštva NK Maribor, 21-letni Zoran Baljak in 19-letni Damjan Marjanovič. V avtomobilu sta bila tudi Žiga Lipušček in Ljubomir Moravac, ki sta nesrečo preživela. A Moravac je v nesreči izgubil levo roko, morali so mu jo amputirati nad komolcem.

Pred štirimi leti je nekdanji nogometni vratar Moravac s pomočjo odvetnika Ingmarja Bloudka sprožil pravdni spor proti Zavarovalnici Generali, piše Večer. Tožbo proti zavarovalnici je vložil, ker so mu iz naslova nepremoženjske škode ponudili 100.000 evrov z argumentom, da je bil voznik pijan, Moravac pa naj bi to vedel in kljub temu prisedel k njemu. Sodni izvedenec je ugotovil, da zatrjevanje o vozniku pod vplivom alkohola ni bilo pravilno.

V okviru pravdanja po poročanju Večera Moravac preživlja pravo kalvarijo. Zavarovalnica Generali je po besedah odvetnika Bloudka Moravcu predlagala, da lahko, če ne more biti več vratar, postane nogometaš. Prav tako oporekajo dejstvu, da je bil Moravac kadarkoli perspektiven vratar, kot dokaz pa so pokazali posnetek tekme z YouTuba, na kateri je mladenič prejel štiri gole. O njegovem talentu so sicer med drugim pričali nekdanji športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović, trener vratarjev Mitja Pirih, pa tudi vratarja Jasmin Handanović in Matko Obradović.

Ker je v letu, ko se je zgodila nesreča, Moravac končal gostinsko šolo, zavarovalnica zdaj v pravdnem sporu oškodovancu svetuje še, naj postane kuhar. Ob tem so predvajali posnetek kuharja Michaela Cainesa, ki je brez roke in ima Michelinovo zvezdico.

Prav tako zavarovalnica v pravdnem sporu oškodovanca označuje kot lenega in nepripravljenega na delo, češ da bi lahko delal tudi kot nogometni sodnik, v čemer se je po nesreči že preizkusil. “Najbolj od vsega me je prizadelo, ko me je odvetnik zavarovalnice vprašal, kaj meni manjka v življenju,” je za časnik še povedal Moravac.

V Zavarovalnici Generali so za N1 dejali le, da postopek še ni zaključen, a da v vsakem primeru podatkov, povezanih z zavarovanci, ne razkrivajo ali komentirajo, saj gre za zaupne podatke.

Izvedenci so za nekdanjega nogometnega vratarja ugotovili tudi, da po nesreči trpi za posttravmatsko stresno motnjo, čemur pa zavarovalnica Generali prav tako oporeka in zahteva drugo mnenje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje