Zemljevid: Kje je moje volišče

Slovenija 15. Mar 202213:32 > 16. Mar 2022 08:24 0 komentarjev
volilna skrinjica, volitve 2022
Borut Živulović/BOBO

Državna volilna komisija je objavila zemljevid z lokacijami volišč na aprilskih volitvah v državni zbor.

Na spletni strani Državne volilne komisije (DVK) so objavili zemljevid z lokacijami rednih volišč, na katerih bodo volilke in volilci lahko glasovali v nedeljo, 24. aprila 2022, od 7. do 19. ure. Prav tako zemljevid kaže tudi lokacije volišč za predčasno glasovanje, na katerih bo mogoče glasovati od torka, 19. aprila 2022, do vključno četrtka, 21. aprila, od 7. do 19. ure.

Kot so zapisali na DVK, je zemljevid volišč uporabnikom prijazen, saj lahko poiščejo pot od naslova svojega stalnega prebivališča do volišča v volilnem okraju, kjer bodo lahko glasovali. V iskalnik lahko vpišejo svoj naslov, nato pa se jim prikaže z modro ikono označeno njihovo volišče.

Če uporabnik želi pogledati, kje so volišča za predčasno glasovanje, mora v levem kotu zgoraj, pod napisom “Volišča za predčasno glasovanje na volitvah v državni zbor 2022”, premakniti drsnik v desno.

Na DVK še dodajajo, da so volišča prikazana glede na stanje na dan 28. 2. 2022. V času do volitev se lahko (zaradi objektivnih okoliščin lokacija) katerega od volišč še spremeni, so še zapisali.

KLIKNITE NA SPODNJI ZEMLJEVID:

zemljevid volišč

Če vas zanima, kje so volišča OMNIA, kjer bodo glas oddali tisti, ki glasujejo zunaj okraja stalnega prebivališča, preberite članek Kako in kje glasujem, če bom na dan volitev v drugem kraju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!