36-letni Avstralec priznal, da je ugrabil štiriletno Cleo Smith

Črna kronika 24. Jan 202210:44 > 12:32 0 komentarjev
Cleo Smith
PROFIMEDIA

36-letni Avstralec Terence Darrell Kelly je priznal, da je pred nekaj meseci ugrabil štiriletno Cleo Smith. Deklico je 18 dni zadrževal v svoji hiši, medtem ko jo je iskalo več kot sto policistov, v obsežno iskalno akcijo pa so bile uprte oči vsega sveta.

Na sodišču v Avstraliji je 36-letni moški priznal, da je pred nekaj meseci ugrabil štiriletno Cleo Smith in jo v svojem domu zadrževal 18 dni, poroča BBC.

Kot smo poročali, je štiriletna Cleo izginila iz šotora družine oktobra lani, ko je družina kampirala v Zahodni Avstraliji.

Dogodek je sprožil ogromno in odmevno iskalno akcijo, v kateri je sodelovalo več kot sto policistov.

Policija je deklico kasneje našla zaklenjeno v hiši v njenem domačem kraju Carnarvon v bližini mesta, kjer je družina kampirala.

Čez dva dni je policija aretirala 36-letnega Terencea Darrella Kellyja, danes pa je krivdo tudi priznal. Do marca tako ostaja v priporu, ko bo zaslišan na okrožnem sodišču v Perthu in mu bo izrečena kazen.

Terrence Kelly
PROFIMEDIA

Kupoval plenice, čeprav so vedeli, da nima otrok

Avstralski mediji poročajo, da je Kellyjevo priznanje presenetilo javnost, saj je pričakovala dolgotrajni pravni proces.

Policijo je do Kellyja pripeljala pomembna informacija o njegovem avtomobilu. Lokalni mediji so poročali, da je do preboja prišla tudi, ko je v času ugrabitve izsledila številko mobilnega telefona in jo povezala s telefonskim stolpom v bližini kampa.

Po poročanju nekaterih medijev je pomagalo tudi, ko so v trgovini opazili moškega – Kellyja –, ki je kupoval plenice, čeprav so njegovi sosedje vedeli, da nima otrok.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!