Trenutek, ko so rešili malo Cleo

Svet 03. Nov 202110:27 > 10:56 0 komentarjev
Cleo Smith
WA Police

Štiriletno deklico Cleo Smith, ki so jo pogrešali 18 dni, so našli živo in zdravo v zaklenjeni hiši v odmaknjenem delu zahodne Avstralije.

Cleo Smith je 16. oktobra izginila iz šotora v kampu v bližini mesta Carnarvon, kjer je preživljala počitnice z družino. Njeno izginotje je sprožilo veliko iskalno akcijo, ki je po 18 dneh obrodila sadove – deklico so našli živo in zdravo v zaklenjeni hiši. V povezavi s primerom so pridržali 36-letnega moškega. “Malo Cleo so našli v eni od sob,” je povedal policijski inšpektor Col Blanch v izjavi. “Eden od policistov jo je dvignil in jo vprašal, kako ji je ime. Rekla je: Ime mi je Cleo.”

“Naša družina je znova združena,” je na Instagramu zapisala mama male Cleo Ellie Smith. Oblasti so sporočile, da moški, ki je v pridržanju, nima povezav z družino Smith. Hiša, v kateri so malo Cleo našli, je oddaljena okoli šest minut vožnje od njenega doma.

Policisti so dejali, da so ljudje po 18 dneh že pričakovali najslabše, a upanja niso nikoli izgubili.

Kaj je znano do zdaj?

Družina Smith je počitnice preživljala v kampu Quobba Blowholes. Že prvo noč je Cleo izginila, med pol drugo uro in šesto uro zjutraj.

Cleo je spala na napihljivi blazini zraven zibelke mlajše sestre. Ko je njuna mama, ki je spala v drugi sobi šotora, vstala, Cleo ni bilo več. Ellie Smith je vztrajala, da Cleo ni sama odtavala.

Oblasti so ponudile milijon avstralskih dolarjev (približno 643.000 evrov) za informacije, ki bi pripeljala do najdbe štiriletnice.

Primer je pritegnil tudi mednarodno pozornost, policisti pa so dejali, da iščejo iglo v kopici sena. Naposled so našli iglo, ki jih je privedla do Cleo, je dejal Blanch za Network Seven. “Neverjetno je bilo videti izkušene detektive, ki so jokali od olajšanja,” je še povedal inšpektor.

ABC News je poročal, da so opazili moškega, ki je kupoval plenice, čeprav so sosedi vedeli, da nima otrok.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!