Berlusconi po mesecu in pol zapustil bolnišnico v Milanu

Svet 19. Maj 202316:09 0 komentarjev
Silvio Berlusconi
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Po več kot šestih tednih je bil nekdanji italijanski premier in vodja desnosredinske koalicijske stranke Naprej Italija Silvio Berlusconi odpuščen iz bolnišnice San Raffaele v Milanu. Berlusconi ima sicer redko vrsto krvnega raka, in sicer kronično mieloično levkemijo (KML).

Silva Berlusconija so 5. aprila sprejeli v milansko bolnišnico zaradi kardiovaskularnih težav in težav z dihanjem. Njegov zdravnik je kmalu po sprejemu sporočil, da politik trpi za kronično mieloično levkemijo (KML) in okužbo pljuč. Ob tem je pojasnil, da ga na intenzivni negi zdravijo zaradi okužbe, ki je posledica levkemije, s katero se Berlusconi sicer spopada že nekaj časa.

Prvi teden in pol je Berlusconi preživel na intenzivni negi, nato pa so ga premestili na običajni oddelek. Italijanska premierka Giorgia Meloni je svojega koalicijskega partnerja obiskala v nedeljo in dejala, da je bil odlično razpoložen ter da še vedno neutrudno dela.

Nekdanji premier je sicer upal, da bo odpuščen že v začetku meseca, saj se je nameraval udeležiti konference stranke Naprej Italija v Milanu. Na koncu je moral svojo izjavo podati prek videopovezave, v njej pa se je zahvalil vsem za pomoč in podporo.

Berlusconija so leta 2016 operirali na srcu, spopadel pa se je tudi že z rakom na prostati. Leta 2021 je bil večkrat hospitaliziran, tako zaradi težav s srcem kot zaradi covida-19, ki ga je takrat opisal kot najnevarnejši izziv njegovega življenja.

Desničarski populistični politik je bil med letoma 1994 in 2011 štirikrat predsednik italijanske vlade v različnih časovnih presledkih, njegova stranka pa je tudi del trenutne vladne koalicije pod vodstvom premierke Meloni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!