Črna gora ne želi “nekredibilnih vlagateljev”

Svet 02. Jul 202112:31 0 komentarjev
Črna gora
N1

Črnogorski minister za gospodarski razvoj Jakov Milatović je izjavil, da nekateri vlagatelji v državo niso prinesli dodane vrednosti, zato želi, "da vsak nekredibilen vlagatelj zapusti Črno goro".

Potem ko se je podjetje Aman Resorts, ki upravlja luksuzni hotelski kompleks – hotel Sveti Stefan in vilo Miločer, odločilo, da to poletje ne bo poslovalo v Črni gori, je minister Milatović dejal, da je njegova obveznost vzdrževati Kraljičino plažo in plažo na Svetem Stefanu, ki ju je najelo.

Kraljičina plaža in plaža Sveti Stefan sta med najlepšimi plažami v Črni gori, ki že desetletja nista bila dostopni državljanom.

Nova vlada se je odločila, da postaneta delno javni, čeprav pogodba podjetju Aman Resort kot najemniku zagotavlja, da ju lahko uporabljajo samo gostje hotela.

V tem hotelskem kompleksu so dopustovali številni zvezdniki – od Sophie Loren pred nekaj desetletji do Viktorie in Davida Beckhama pred nekaj leti.

Grk Petros Statis, lastnik podjetja Adriatic Properties, ki je najemnik tega kompleksa, je dejal, da vlaganj ne bo, ker se je “vlada odločila spremeniti namembnost po desetih letih neprekinjenega dela, območje narediti deloma javno ter s tem onemogočiti ekskluzivnost. To je resna kršitev pogodbe.”

Od odločitve Amana pred več kot mesecem dni teh plaž zdaj nihče več ne vzdržuje.

Minister Jakov Milatović je dejal, da je vprašanje, ali ima Črna gora dovolj koristi od Aman Resorta kot vlagatelja in “da nihče ne more državi groziti z arbitražo”.

Na vprašanje, ali sta Adriatic Properties in Toščelik, ki upravlja Železarno Nikšić nekredibilna vlagatelja, je Milatović dejal, da ima v mislih “tiste, ki ne dajo dodatne vrednosti”, poroča Beta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!