Eksplozija in požar v stanovanju v Zagrebu: življenje izgubila ena oseba

Svet 01. Okt 202209:55 0 komentarjev
Zagreb
Fotografija je simbolična. (PROFIMEDIA)

Eksplozija in požar v stanovanju v Zagrebu sta zahtevala življenje ene osebe. Okoli poldneva pa je eksplodiralo tudi v Splitu, kjer sta bili poškodovani dve osebi.

Danes zjutraj sta v zagrebški soseski Trnsko stanovalce stanovanjske stavbe presenetila eksplozija in požar. Umrla je ena oseba. Po navedbah hrvaških medijev je v stanovanju najprej eksplodiralo, nato še zagorelo.

N1 Zagreb navaja sporočilo policije, v katerem je med drugim zapisano, da je eksplodirala plinska jeklenka. Policisti in gasilci so bili o dogodku obveščeni nekaj pred pol 7. uro zjutraj. Preiskava dogodka je sicer še v teku.

Gasilci so na dogodek prišli kmalu po prejetem obvestilu, požar pa so uspešno pogasili. Zdravniško pomoč so zaradi vdihavanja dima nudili še dvema osebama, drugih poškodovanih ni bilo.

“Obveščeni smo bili, da se kadi v stanovanje v četrtem nadstropju. Ob prihodu smo ugotovili, da gori v stanovanju v prvem nadstropju, kjer je žal umrl lastnik,” je za hrvaško televizijo HTV povedal gasilec Marko Adamčić. Dodal je, da so eno osebo rešili iz tretjega nadstropja, več ljudi pa so evakuirali preventivno, ker je bila celotna stavba polna dima.

Eksplodiralo tudi v Splitu

Tudi v drugem največjem hrvaškem mestu je danes odjeknila eksplozija. V središču Splita je namreč v restavraciji na ulici Ćulića dvori malo po 12. uri eksplodirala plinska jeklenka.

V eksploziji sta bili poškodovani dve osebi, ki so ju tamkajšnji reševalci prepeljali v splitsko bolnišnico.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!