Hrvaška pred poletjem postavlja nove radarje in kamere: kje vas lahko ujamejo?

Svet 07. Apr 202408:58 3 komentarji
radar, Bohoričeva ulica
Foto: Uroš Kokol/N1

Naši južni sosedje pospešeno postavljajo dodatne radarje in kamere za nadzor prometa, saj se hrvaško notranje ministrstvo pripravlja na prihajajočo turistično sezono. Kje vse bo nova pridobitev prežala na prehitre voznike?

Na hrvaških (avto)cestah kamere za nadzor prometa in radarji že zdaj vsepovsod prežijo na prehitre voznike, v zadnji dneh pa hrvaško notranje ministrstvo postavlja nove, piše Dnevnik.hr.

Gre za zelo zmogljive kamere, ki lahko snemanja tudi v notranjost vozila, policija pa tako poleg hitrosti nadzira tudi, ali so potniki privezani z varnostnim pasom in ali voznik med vožnjo uporablja mobilni telefon.

Hrvaška bo namestila skupno 37 sofisticiranih kamer, ki jih bo glede na potrebe premikala na 111 različnih lokacij.

Postavljene bodo na lokacijah, ki so se do danes izkazale za najbolj kritične. Do konca leta bo Hrvaška nabavila še okoli 20 novih kamer in 40 ohišij, kamor jih bo namestila, piše Autonet.

Seznam do sedaj znanih kamer lahko preverite na tej povezavi.

kamere
Foto: Posnetek zaslona

Za zdaj so bile na hrvaških (avto)cestah opažene kamere Gatso T-Series, ki jih uporabljajo od leta 2019. Gre za kamere, ki imajo možnost nadzora več prometnih pasov, poleg nadzora hitrosti pa snemajo tudi notranjost sprednjega dela vozila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje