Incident na hrvaškem otoku: koncesionar slovenskemu jadralcu porezal vrvi

Svet 24. Jul 202312:43 13 komentarjev
žirje, incident
Morski TV/YouTube

Pri enem od privezov na hrvaškem otoku Žirje sta se v incident zapletla slovenski jadralec in upravljalec priveza. Ta je na koncu Slovencu porezal vrvi za privez in ga kljub temi in bližajočemu se neurju poslal na plovbo do naslednjega sidrišča.

Slovenski jadralec je bil vpleten v incident pri enem od privezov v okolici hrvaškega otoka Žirje. Kot piše portal morski.hr, je bil Slovenec z otrokoma na jadranju po Dalmaciji, pretekli konec tedna pa se je želel zvečer zasidrati na privezu v zalivu Tratinska, saj se je območju bližala nevihta.

Privez je upravljal koncesionar, ki po besedah turista ni želel odpeljati njihovih smeti, za kar naj bi bil kot upravljalec priveza odgovoren. Nato je jadralcem zagrozil še, da jim bo, če ne plačajo takoj, prerezal vrvi, s katerimi so se privezali. “Rekel sem mu, da bom poklical policijo, a je vrvi vseeno prerezal. V temi sem moral odpluti do otoka Kaprije in se privezati tam,” je Slovenec povedal za portal morski.hr.

Na Hrvaškem se mediji predvsem zgražajo, da je koncesionar vrvi prerezal kljub bližajoči se nevihti. Hrvaški zakon namreč za vse, ki služijo z upravljanjem privezov in drugih podobnih dejavnosti na morju, določa, da v primeru višje sile ali težav na morju ne smejo zavrniti priveza. Prav zato bi imel lahko lastnik privezov na otoku Žirje težave s policijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje