Italijansko premierko za nos potegnila ruska komika, odstopil njen svetovalec

Svet 03. Nov 202318:43 1 komentar
Giorgia Meloni
Foto: PROFIMEDIA

Italijanska premierka Giorgia Meloni je bila žrtev potegavščine dveh ruskih komikov. V klicu se je eden od njiju izdajal za predsednika komisije Afriške unije, govora pa je bilo o vojni v Ukrajini. Zaradi klica je odstopil diplomatski svetovalec italijanske premierke, Meloni pa je klic označila za kremeljsko propagando.

Italijanska premierka Giorgia Meloni je bila 18. septembra, tik pred zasedanjem Generalne skupščine ZN, žrtev telefonskega klica dveh ruskih komikov. Eden od komikov se je izdajal za predsednika komisije Afriške unije.

Med pogovorom je Meloni namigovala na utrujenost od vojne v Ukrajini in dejala, da bo kmalu potreben izhod iz konflikta. Dodala je tudi, da ima idejo o tem, kako končati vojno, a da čaka na pravi trenutek, da “ideje da na mizo”.

Meloni je bila po dogodku kritična do površnosti njenega diplomatskega urada, telefonski klic ruskih komikov pa je označila za kremeljsko propagando. Ob tem je spomnila, da tudi v Italiji obstajajo ljudje, ki so za to, da bi napadli njo, pripravljeni napasti Italijo. Dodala je še, da sta jo Rusa izbrala za tarčo v trenutku, ko si Italija prizadeva okrepiti odnose z afriškimi voditelji.

Zaradi dogodka je odstopil diplomatski svetovalec Meloni, ki po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa “obžaluje, da je bil zaveden s strani prevarantov”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje