Janša poziva Nato, naj zapre zračni prostor nad Ukrajino

Svet 25. Feb 202214:17 > 02. Mar 2022 15:49 15 komentarjev
janez janša
Geert Vanden Wijngaert/Pool via REUTERS

Predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju objavil tristopenjski načrt, s pomočjo katerega bi, tako Janša, resnično pomagali Ukrajini ter zmagali v vojni za Evropo. V prvi točki tako premier predlaga, da naj Nato zapre zračni prostor nad Ukrajino in odvzame ruski vojski strateško prednost.

Predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju sporočil, da je za njim “izjemno težak in čustven pogovor s predsednikom Ukrajine” Volodimirjem Zelenskim med nočnim zasedanjem Sveta Evropske unije. Zelenski se je javil s položaja v Kijevu, in sicer s sporočilom, da se bodo “borili do konca in da se mogoče zadnjič slišijo”.

Premier pa je hkrati tvitnil tudi tristopenjski načrt, s pomočjo katerega bi, tako Janša, resnično “pomagali Ukrajini in zmagali v vojni za Evropo”. V prvi točki Janša predlaga, da naj Nato zapre zračni prostor nad Ukrajino in odvzame agresorski ruski vojski strateško prednost. V drugi točki Janša predlaga, naj Evropska unija Ukrajini zagotovi perspektivo članska. Tretja točka pa predvideva sankcije, s pomočjo katerih bi demokratični svet izoliral Putinov režim.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje