Johnson si je po plazu kritik premislil in odločil za samoizolacijo

Koronavirus 18. Jul 202110:11 > 14:28 1 komentar
Boris Johnson
Dan Kitwood/Pool via REUTERS

Britanski premier Boris Johnson, ki je bil v stiku z ministrom za zdravje Sajidom Javidom, okuženim z novim koronavirusom, je sprva sporočil, da ne bo v karanteni. Po plazu kritik pa si je premislil in se odločil za samoizolacijo.

V soboto zjutraj je test Sajida Javida, britanskega ministra za zdravje, pokazal, da je pozitiven na koronavirus. Dan pred tem se je minister za zdravje srečal z britanskim prmeierjem Borisom Johnsonom in finančnim ministrom Rishijem Sunakom. Britanska vlada je sprva sporočila, da ne bosta v karanteni, saj bosta oba del pilotnega programa, v katerem bodo preverili, ali bi lahko karantene po tveganih stikih nadomestili z dnevnim testiranjem, poroča BBC. “V tem času bosta opravljala le nujno delo za vlado,” so pojasnili.

Kmalu pa se je britanski znašel pod plazom kritik opozicije in javnosti, da zanj veljajo druga pravila kot za preostale prebivalce Velike Britanije, zato si je premislil.

V pilotnem projektu 20 zasebnih in javnih organizacij

Britanska vlada je sicer ena od 20 zasebnih in javnih organizacij, ki sodelujejo v pilotnem projektu. Te morajo zagotoviti ustrezen sistem testiranja, sodelujoči pa se morajo samoizolirati, ko ne delajo.

Število okuženih v Veliki Britaniji, ki bo v ponedeljek sprostila del omejitev glede druženja posameznikov, nošenja mask in dela od doma, sicer znova narašča.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje