Kanada: enega od osumljencev za morilski pohod našli mrtvega

Svet 06. Sep 202207:14 0 komentarjev
Napad v Kanadi
PROFIMEDIA

Kanadska policija je sporočila, da so našli truplo enega od osumljencev za najhujši morilski pohod v novejši zgodovini države. Drugega osumljenca še iščejo.

Policisti so našli enega od dveh osumljencev za morilski pohod v oddaljeni kanadski regiji Saskatchewan, kjer sta glavna osumljenca, brata Myles in James Sanderson, ubila deset ljudi, še 18 pa je bilo ranjenih.

Kanadska policija je našla truplo Jamesa Sandersona v kraju James Smith Cree Nation, poroča BBC. Po podatkih policije so truplo našli na prostem, v travi, v bližini ene od hiš, ki so jo preiskovali. Na truplu so bile vidne poškodbe, policija pa za zdaj domneva, da si jih ni povzročil sam.

Medtem je brat Myles Sanderson še vedno na begu, zato so prebivalce pozvali, naj ostanejo pozorni in previdni, saj je lahko oborožen. Tudi brat bi morda lahko utrpel poškodbe, zato policija opozarja, da bo morda iskal zdravniško pomoč. Ali je odgovoren za smrt brata, policija ni sporočila.

Razglasili izredne razmere

Ena najhujših tragedij v novejši zgodovini Kanade se je zgodila v bližini staroselske skupnosti Saskatchevan. Napadalca sta žrtve zabodla, motiv pa za zdaj še ni znan. Nekatere žrtve sta izbirala načrtno, druge pa naključno.

Po napadu so v mestu začeli iskati glavne osumljence. Myles je bil policiji znan že prej in je imel obsežno kazensko evidenco, predvsem zaradi kaznivih dejanj proti posameznikom in kraje lastnine.

“Takšno nasilje oziroma kakršnokoli nasilje nima mesta v naši državi,” je v ponedeljek dejal premier Justin Trudeau in dodal, da so “takšne tragedije postale vse preveč običajne”.

Številne žrtve so bili prebivalci oddaljenega kraja James Smith Cree Nation, kjer živi približno 2.000 ljudi, kar je še posebej pretreslo člane kanadske staroselske skupnosti. Na območju so razglasili izredne razmere.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!