Letalska družba ne bo več prodajala sedežev ob zasilnem izhodu

Svet 29. Maj 202320:52 0 komentarjev
Asiana Airlines
PROFIMEDIA

Na letih letalske družbe Asiana Airlines ne bo več mogoče sedeti ob zasilnem izhodu. Da ne glede na zasedenost leta ne bodo več prodajali teh sedežev, so se v Asiana Airlines odločili po nedavnem incidentu, ko je moški med pristajanjem odprl vrata za izhod v sili.

Po nedavnem incidentu, ko je moški med pristajanjem odprl vrata za izhod v sili, se je letalska družba Asiana Airlines odločila, da nekaterih sedežev ne bo več prodajala. Gre za sedeže v bližini vrat za izhod v sili, poroča CNN.

Tako odslej ne bo mogoče več kupiti sedežev 26A na letalu Airbus A321 s 174 sedeži in 31A na modelu s 195 sedeži. Gre za sedeža na sredini letala, ki sta blizu levega zasilnega izhoda. Na desni strani letala med vzletanjem in pristajanjem sedi stevardesa.

“Gre za preventivni varnostni ukrep. Veljal bo tudi, če bo letalo polno zasedeno,” so zapisali v družbi.

V petek je moški na letu Asiane Airlines z južnokorejskega otoka Jeju v mesto Daegu med pristajanjem odprl vrata za izhod v sili. Letalo je kljub temu lahko varno pristalo in vseh 194 potnikov je preživelo, nekateri so potrebovali zdravstveno oskrbo. Na posnetku incidenta je videti, kako po kabini močno piha veter, prestrašeni potniki pa so se oklepali naslonjal za roke.

Moškega v tridesetih letih so po pristanku aretirali, letalska družba Asiana Airlines pa je sporočila, da je policija sprožila preiskavo incidenta. Moški je povedal, da je bil po nedavni izgubi službe pod velikim stresom, da je čutil dušenje in je želel hitro zapustiti letalo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!