Luksuzno stanovanje in splav na Savi: do tega je policist prišel s korupcijo

Svet 07. Apr 202209:25 > 10:07 0 komentarjev
Slobodan Malešić
Srbsko ministrstvo za notranje zadeve

Policija je v Srbiji pridržala načelnika policijske uprave v Novem Sadu, ki naj bi zlorabil svoj položaj. Denar, ki ga je pridobil s tem, je vložil v nepremičnine. Med drugim naj bi bil lastnik luksuznega stanovanja v Beogradu, splava na Savi, denar pa naj bi namenil tudi za štipendijo sina, ki se šola v Sloveniji.

Zaradi suma zlorabe položaja so v Novem Sadu v Srbiji aretirali načelnika policijske uprave Slobodana Malešića. Zanj in še za trojico vpletenih – uslužbenca policijske postaje Prijepolje Ljubomirja Stanišića, uslužbenca kriminalistične policije za boj proti korupciji Dragana Kovačevića in zasebnega podjetnika ter lastnika več podjetij v Prijepolju Dženana Kujovića – je policija odredila 30 dni pripora, piše Nova.rs.

Kot je sporočilo tožilstvo za organizirani kriminal, je Malešić osumljen, da je s svojega položaja vplival na to, da se določeni službeni ukazi ne izpolnijo – od Kujovića je prejel denar, ki ga je pozneje dajal drugim osumljenim policistom, da ne bi vložili prijave zoper Kujovića in njegove zaposlene. Poleg tega sta bila Stanišić in Kovačević zadolžena, da Kujovića in njegove družinske člane zaščitita pred pregonom in jim svetujeta, kako ravnati pred oblastmi.

Osumljena Malešić in Stanišić naj bi prejemala denar, pa tudi dobrine. Kot so neuradno izvedeli na Nova.rs, je Malešić lastnik luksuznega 250 kvadratnih metrov velikega penthousa v središču Beograda. Gre za stanovanje v prestižnem kompleksu v bližini beograjskega živalskega vrta, ki ima pogled na Kalemegdan. Malešić naj bi bil po pisanju medija tudi lastnik splava na Savi. Po informacijah Nova.rs gre za hišo na vodi v Makišu, objekt pa je velik 300 kvadratnih metrov. Kot je včeraj sporočilo tožilstvo, je del denarja vložil tudi v družinsko premoženje, določen znesek pa je namenil za domnevno štipendijo sina na pomorski fakulteti v Sloveniji. Osumljeni Stanišić je denar vložil v prenovo stanovanja.

Osumljeni načelnik novosadske policijske uprave Malešić je povezan z več nezakonitimi dejanji. Med drugim naj bi vplival na policiste, da so zapustili kraj nesreče, v kateri je bilo udeleženo vozilo ministrstva za notranje zadeve in ga je sam vozil. Vplival naj bi tudi na umik zaznamka iz enotnega informacijskega sistema ministrstva o obveznem nadzoru osumljenca Kujovića. Njegov prijatelj Stanišić pa naj bi enemu od Kujovićevih sorodnikov naredil uslugo, da se je zaradi nasilja v družini izognil priporu.

Kot je neuradno izvedela Nova.rs, je priprti Kujović lastnik prevoznega podjetja, ki ima v lasti od 20 do 30 tovornjakov. Povezan naj bi bil z gradnjo avtoceste Moravski koridor. Njegove tovornjake naj bi najeli za prevoz gradbenega materiala za gradnjo cest. Tudi tovornjaki Kujovićevega podjetja najpogosteje vozijo v Albanijo. Po informacijah Nova.rs je aretirani Kujović povezan z znanim črnogorskim poslovnežem R. U.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!