Melania Trump pravi, da se na dan vdora v Kapitol ni zavedala nemirov

Svet 22. Jul 202220:53 > 20:54 3 komentarji
Melania Trump
PROFIMEDIA

Nekdanja prva dama ZDA Melania Trump je v intervjuju za Fox dejala, da se 6. januarja ni zavedala nemirov v Kapitolu, saj je bila preveč zaposlena s fotografiranjem preproge v Beli hiši.

“6. januarja 2021 sem kot prva dama ZDA opravljala eno od svojih dolžnosti, zato se nisem zavedala, kaj se je hkrati dogajalo v stavbi ameriškega Kapitola,” je v intervjuju za Fox povedala Melania Trump, žena nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Melania Trump je dejala, da je njena dolžnost bila arhivirati stvari v Beli hiši, kar ni ravno res. Za to sta odgovorna predvsem kustos Bele hiše in Zgodovinsko združenje Bele hiše.

“Tako kot vse prve dame pred mano, sem bila tudi jaz dolžna zapisati vsebino zgodovinskih prostorov Bele hiše, vključno z arhivskimi fotografijami vseh prenov. Več mesecev vnaprej sem koordinirala usposobljeno ekipo fotografov, arhivistov in oblikovalcev, ki so sodelovali z mano v Beli hiši, da bi zagotovili popolno izvedbo,” je nadaljevala in dodala, da so za datum za dokončanje del določili prav 6. januar 2021.

Njen odziv je sledil razkritju njene nekdanje vodje osebja Stephanie Grisham, ki je razkrila SMS sporočila, v kateri se je nekdanja prva dama odzvala na tvit, ki ga je pripravila Grisham in v njem pozvala k ustavitvi nasilja na Kapitolu. Takratna prva dama je odgovorila z besedo “ne” in zavrnila izjavo, v kateri bi obsodila upor.

Bela hiša
Zadnji dan zakoncev Trump v Beli hiši. (Vir: PROFIMEDIA)

V intervjuju za Fox je Trump zatrdila, da ni vedela za dogajanje tistega dne, čeprav so dogajanje prenašali po vsem svetu po televiziji in družbenih medijih. Trump je dejala, da Grisham tisti dan ni zagotovila potrebnega vpogleda in informacij.

“Če bi bila v celoti seznanjena z vsemi podrobnostmi, bi seveda takoj obsodila nasilje, ki se je zgodilo v stavbi Kapitola,” je dejala. “In čeprav je obnašanje gospe Grisham razočaranje, ni presenetljivo ali osamljen primer.”

Grisham je za CNN na to dejala: “Vse, kar je povedala, je sranje, in ona to ve.” Nekdanja prva dama je nasilje obsodila šele pet dni po izgredih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje