Močan potres v Dalmaciji: ljudje so stekli na ulice

Svet 06. Okt 202122:36 > 23:07 0 komentarjev
Dalmacija, potres
EMSC/posnetek zaslona

Dalmacijo je okoli 22. ure stresel potres z močjo 4,6 po Richterjevi potresni lestvici. Središče potresa je bilo 39 kilometrov vzhodno od Splita, v Buškem jezeru v BiH, na globini okoli pet kilometrov.

Vodja hrvaške seizmološke službe Ines Ivančić je za N1 Hrvaška povedala, da so potresi na tem območju pogosti. Hrvaška policija je prejela veliko klicev zaskrbljenih občanov, a večje škode za zdaj ne beležijo.

Tresenje tal so čutili prebivalci v Splitu, Makarski, Šibeniku, Sinju, Imotskem, pa tudi na otoku Hvar ter v Bosni in Hercegovini. Potres je trajal nekaj sekund, nekateri pa so v strahu stekli na ulice.

Sirene, popokani zidovi in padajoči strešniki

V mestu Trilj, ki leži severovzhodno od Splita, so se oglasile sirene. “Sedeli smo v kavarni. Najprej se je zaslišalo grmenje in zvok podoben eksploziji. Močno je zatreslo in vsi smo pobegnili ven. V tistem trenutku je javna razsvetljava ugasnila in zaslišali smo sirene,” je za Dalmacija Danas povedala bralka iz Trilja.

Dalmacija Danas tudi poroča, da so na območju Mosorja z nekaterih streh padli strešniki. Na posnetkih iz kraja Dicma pa je videti, da je popokalo nekaj zidov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!