Moški na sestanku v Rimu ubil in ranil več ljudi

Črna kronika 11. Dec 202212:49 > 15:12 0 komentarjev
Rim, streljanje
Profimedia

Med sestankom stanovalcev v stanovanjskem bloku je danes v Rimu 57-letni moški streljal na ljudi in pri tem ubil tri ženske. Štiri osebe je ranil, od teh tri huje. Povod za dejanje naj bi bil spor med stanovalci večstanovanjske hiše, poročajo italijanski mediji.

Med sestankom v stanovanjskem bloku je 57-letni moški iz žepa potegnil pištolo in začel streljati. Ubil je tri osebe. Ranjene so štiri osebe, od teh trije huje. Vsaj en od ranjenih naj bi bil v smrtni nevarnosti, na spletni strani poroča italijanska televizija Rai News. Šlo je za 50-letno žensko, ki je utrpela hude poškodbe glave, je kasneje sporočil Alessio D’Amato iz bolnišnice Sant’Andrea, kjer so žensko operirali.

Preostali trije poškodovani so 67-letni moški s poškodbo obraza, 80-letna ženska s poškodbo prsnega koša in 65-letni moški, ki je med nesrečo izgubil zavest, navaja španska tiskovna agencija EFE.

Do streljanja je prišlo v dopoldanskem času v baru na severu italijanske prestolnice, kjer je potekalo srečanje prebivalcev večstanovanjske stavbe. Moški je med sestankom etažnih lastnikov iz žepa potegnil pištolo in začel streljati. Ena izmed prič je povedala, da je bil storilec član konzorcija, ki se ukvarja s počitniškimi nepremičninami in je že v preteklosti verbalno grozil drugim članom

Ena izmed udeleženk sestanka je dejala: “Vstopil je v sobo, zaprl vrata in zakričal: ‘Vse vas bom ubil.’ Nato je začel streljati.” V nekem trenutku naj bi se po njenih besedah pištola zataknila, nakar so se mu zoperstavili nekateri izmed udeležencev, ki so odklenili vrata. “Rešila sem se, ker sem se skrila pod mizo in se odplazila iz sobe,” je po poročanju Anse povedala ženska.

Storilec uporabil pištolo, ki si jo je izposodil na strelskem poligonu, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

Rim, streljanje
Profimedia

Reševalci so prejeli več klicev na pomoč. Na kraj je prišla policija, ki je aretirala 57-letnega storilca. Pridržan naj bi bil na eni izmed postaj karabinjerjev.

Rimski župan Roberto Gualtieri je po dogodku izrazil sožalje družinam žrtev in obsodil to “izjemno resno epizodo nasilja, ki je prizadela mesto”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!