Na nasilnih demonstracijah proti vrhu G7 aretirane štiri osebe

Svet 26. Jun 202215:15 1 komentar
protesti, g7
REUTERS

Nemška policija je prijela štiri protestnike, ki so v soboto v bavarski prestolnici München protestirali proti vrhu G7, in jih danes ovadila zaradi povzročitve telesnih poškodb. Do aretacij je prišlo v spopadih med demonstranti in policijo, danes pa naj bi se prijeti zglasili na sodišču, ki bo odločilo, ali bodo ostali v priporu.

Nemška policija je danes sporočila, da v zvezi z uporabo sile proti uniformiranim policistom skupno preiskuje šest oseb.

policija, nemčija, g7
REUTERS

Po podatkih policije je bilo na shodu 4000 ljudi, medtem ko so organizatorji protesta objavili številko 6000. Policija je sicer na prizorišče napotila okoli 3000 pripadnikov, potem ko so organizatorji dejali, da pričakujejo vsaj 20.000 udeležencev.

Organizatorji ločenega protesta v bližini dvorca Elmau v Bavarskih Alpah so se pritožili zaradi dodeljenega prizorišča, češ, da se to nahaja predaleč stran od kraja srečanja G7. Franz Haslbeck iz zavezništva Stop G7 Elmau je dejal, da se od tam ne more slišati njihovih pozivov in vzklikov, saj dodeljeno protestno prizorišče leži 500 metrov zračne razdalje od kraja srečanja skupine G7, kar pa naj ne bi bilo v skladu s sodno odločbo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje