Na Poljskem odmeva primer nosečnice, ki je na porod prišla pijana

Svet 27. Jan 202421:19 3 komentarji
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Na Poljskem odmeva zgodba ženske, ki je na porod prišla pijana in je rodila otroka, ki je imel v krvi skoraj tri promile alkohola.

Šokantni dogodek se je na Poljskem zgodil 3. januarja letos, v kraju Žuromin, ki leži približno 120 kilometrov severozahodno od Varšave, a je šele sedaj prišel v javnost, poroča N1 Sarajevo.

41-letna ženska je po poročanju lokalnih medijev prišla v bolnišnico, saj je bila tik pred porodom. Ker so ji po porodu izmerili dva promila alkohola v krvi, so zdravniki zahtevali, da se testira tudi novorojenka. Deklica je imela v krvi 2,8 promila alkohola, a je po čudežu preživela.

Klinika je takoj obvestila policijo, primer pa trenutno preučuje tudi državno tožilstvo, saj je ženska s svojim ravnanjem ogrozila zdravje in živlenje svojega otroka. Ženska, ki ima sicer še enega otroka, še ni bila obtožena, če pa se to zgodi, ji grozi od treh mesecev do petih let zapora.

Materi so novorojenčico odvzeli. Pristojni prav tako ugotavljajo, kako je možno, da nihče ni opazil, da je ženska med nosečnostjo pila alkohol.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje