Napad v Bruslju: osumljenec do smrti zabodel policista

Napad Bruselj
Clement Rossignol/REUTERS

V Bruslju se je zvečer na eni izmed tamkajšnjih železniških postaj zgodil napad, v katerem je umrl policist. Še en policist je bil ranjen. Osumljenec, ki je policista napadel z nožem, je bil po dogodku ustreljen in nevtraliziran.

“Eno od naših patrulj je napadel moški, oborožen z nožem. Policista sta poklicala okrepitve, ki so ob prihodu s strelnim orožjem nevtralizirale napadalca,” so po poročanju AP news sporočili bruseljski policisti. Poškodovana policista in osumljenca so odpeljali v bolnišnico. Policist, ki je bil zboden v vrat, je zaradi poškodb umrl.

Napad so potrdili tudi na belgijskem tožilstvu. Sodni uradnik je za AP news povedal, da ”obstaja sum terorističnega napada”. Po poročanju belgijskih medijev naj bi moški med napadom v arabščini vzkliknil Bog je velik. Medij Het Laatste Nieuws pa je poročal, da naj bi osumljenec zjutraj prišel v policijsko postajo z opozorilom, da bo ubil policista.

Belgijski premier Alexander De Croo je družini in prijateljem pokojnega policista izrazil sožalje. “Naši policisti vsak dan tvegajo svoja življenja, da bi zagotovili varnost naših državljanov,” je ob tem dodal. Tudi Bruseljski župan Philippe Close je izrazil solidarnost s policijskimi silami. “Policija nas varuje, vendar mora biti tudi sama zaščitena. Moje misli so z družino in sodelavci pokojnega,” je zapisal na Twitterju.

Notranja ministrica Annelies Verlinden je medtem sporočila, da pozorno spremlja situacijo in da je v tesnih stikih tako z županom kot tudi policijskimi službami. “Takšno nasilje je nesprejemljivo,” je še dodala na svojem Twitterju.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.