Napeto med Severno in Južno Korejo: odjeknili tudi opozorilni streli

Svet 26. Dec 202211:02 2 komentarja
REUTERS

Oblasti v Seulu so danes Severno Korejo obtožile, da je čez mejo poslala več brezpilotnih letal. Južna Koreja je zato napotila več vojaških letal, ki so izstrelila opozorilne strele. Eno od južnokorejskih vojaških letal je kasneje strmoglavilo v okrožju Hoengseong v središču države, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Naša vojska je ob 10.25 prvič zaznala severnokorejsko brezpilotno letalo v zračnem prostoru na območju mesta Gimpo,” je sporočil generalštab južnokorejske vojske. Kot so pri tem dodali, je sicer več severnokorejskih brezpilotnih letalnikov vdrlo v zračni prostor države tudi na širšem območju province Gyeonggi v bližini glavnega mesta Seul, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju južnokorejske tiskovne agencije, ki se sklicuje na predstavnika južnokorejskega ministrstva za promet, pa so na zahtevo generalštaba južnokorejske vojske za približno eno uro začasno prekinili lete na mednarodnih letališčih Gimpo in Incheon v bližini prestolnice.

To je prvi vdor severnokorejskih brezpilotnih letal v južnokorejski zračni prostor v zadnjih petih letih, zgodil pa se je v času, ko Pjongjang z raketnimi poskusi stopnjuje napetosti na Korejskem polotoku, poroča AFP.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje