Nasilje v zagrebškem vrtcu: “Malčkom s trakom lepi usta in jim privezuje roke”

Svet 06. Sep 202320:05 0 komentarjev
otroci
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Hrvaško pretresa nasilje v enem od vrtcev v Zagrebu, kjer je vzgojiteljica neposlušnim otrokom z lepilnim trakom prelepila usta, privezovala naj bi jim tudi roke. V vrtcu so uvedli notranji nadzor, ki je pokazal, da so bila pričevanja staršev resnična. Vzgojiteljica je po nadzoru odšla na bolniško, a starše zdaj skrbi, da naj bi se "teta iz pekla", kot so jo poimenovali hrvaški mediji, kmalu vrnila na svoje delovno mesto. 

V enem od zagrebških vrtcev naj bi vzgojiteljica imela precej grozljive vzgojne metode. Neposlušnim malčkom je usta prelepila z lepilnim trakom, nekaterim naj bi celo privezovala roke, piše portal Zagrebinfo.

Za portal je spregovorila ena od pretresenih mamic.

“Primer sem prijavila pristojni inšpekciji, ki je ugotovila, da se je to res zgodilo mojemu štiriletnemu sinu in še enemu fantku iz skupine,” je povedala mama, nekaterim drugim otrokom naj bi celo privezovala roke. V vrtcu so uvedli interni nadzor, v katerem so se nekatera pričevanja staršev izkazala za resnične. “Primeri s privezovanjem rok niso bili dokazani, so pa v nadzoru potrdili primere z lepilnim trakom,” je za portal navedla mati štiriletnika.

“Teta iz pekla”, kot so jo poimenovali hrvaški mediji, je kmalu po končanem nadzoru vzela bolniški stalež, a naj bi se po informacijah Zagrebinfo zaposlena kmalu vrnila na svoje delovno mesto. “Res me je strah za otroka, nočem, da ta oseba pazi mojega malčka,” je še povedala zaskrbljena mama in dodala, da v vrtcu niso dobili konkretnih pojasnil.

Za omenjeni portal se je odzvala ravnateljica vrta. “Vrtec je ravnal po vseh protokolih, obvestil vse pristojne institucije, preiskave pa še potekajo in po vseh postopkih bo vrtec vsem zagotovil podporo,” je dejala ravnateljica, ki ni želela komentirati, ali se bo vzgojiteljica vrnila na delovno mesto.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!