Nenavaden protest bavarskih policistov: naokoli kar v spodnjicah (VIDEO)

Svet 05. Apr 202416:55 0 komentarjev

Nemški policijski sindikat je objavil posnetek, v katerem izraža nezadovoljstvo zaradi pomanjkanja policijskih uniform.

Policisti v nemški deželi Bavarska so sprejeli nenavaden ukrep, s katerim želijo izraziti razočaranje zaradi nedopustno dolgih čakalnih dob za uniforme, ki jih ni na zalogi. V posnetku, ki ga je na družbenih omrežjih objavil nemški policijski sindikat dežele Bavarske (DPolG), sta tako dva policista, ki se v službenem vozilu pogovarjata o uniformah.

“Koliko dolgo že čakate?” policist vpraša kolegico, nakar mu ona odgovori, da na uniformo čaka štiri mesece, policist pa ji odvrne, da sam čaka že šest. Ko izstopita iz policijskega vozila, razkrijeta, da delovne naloge opravljata brez hlač oziroma v spodnjicah.

Jürgen Köhnlein, predsednik policijskega sindikata za deželo Bavarsko, je v nadaljevanju posnetka dejal, da je ‘skeč’, ki spominja na prvoaprilsko šalo, vse prej kot to, in da se temu ni smejati. Kronično pomanjkanje uniform je enačil s pomanjkanjem spoštovanja do policistov. “Bavarska policija se ‘razgalja’ in lahko ostane brez hlač,” je poudaril in dodal, da lahko čakalne dobe za različne kose uniform, kot so denimo kape, jakne in hlače, trajajo več mesecev. Če so sploh na voljo, poroča Deutsche Welle.

Ministrstvo se težave zaveda

Policijski sindikat je zato pozval nemško notranje ministrstvo, naj težave pri dobavi policijskih uniform nemudoma odpravi, tudi če to pomeni dodatne stroške. Kot so poudarili, od leta 2020 “skorajda ne govorimo o slabi kakovosti uniform, temveč o njihovem pomanjkanju”.

Notranje ministrstvo je prepoznalo težave, s katerimi se soočajo nemški policisti. Tiskovni predstavnik ministrstva je namreč v sredo opozoril na motnje v dobavni verigi. “Ozka grla pri oskrbi z deli uniform so za nas zelo moteča,” je dejal. Pristojni zdaj pravijo, da bodo prevzeli logistiko nad njihovo dobavo. Pred tem je za to skrbel zunanji izvajalec, piše Deutsche Welle.

Po navedbah ministrstva imajo težave zlasti pri dobavi hlač. Kot pomembna dejavnika, ki vplivata na pomanjkanje uniform, so na tamkajšnjem notranjem ministrstvu navedli pandemijo covida-19 in vojno v Ukrajini. Zatrdili so sicer, da bo na Bavarskem do leta 2030 zaživel nov logistični center, kar naj bi pomenilo, da bodo manj odvisni od zunanjih dobaviteljev.

Predsednik policijskega sindikata Köhnlein kljub obljubam ostaja kritičen. “Trenutno ni jasno, ali se bodo razmere izboljšale ali poslabšale. Kakšen vtis morajo dobiti novinci, ko morajo usposabljanje opraviti v civilnih oblačilih, namesto da bi dobili svojo uniformo,” je še vprašal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!