Oglobili Američana, ki je ferrarija parkiral na znamenitem trgu v Firencah

Svet 22. Mar 202311:13 3 komentarji
Ferrari parkiral na osrednjem trgu v Firencah
Občina Firence/CNN

Italijanske oblasti so oglobile Američana, ki je s ferrarijem zapeljal na znameniti trg v središču Firenc in avtomobil parkiral na območju za pešce. Mestni redarji so njegov "podvig" označili za nesmiselnega, piše CNN.

Italijanske oblasti so “ujele” predrznega Američana, ki je s ferrarijem, registriranim v Švici, zapeljal na znameniti Piazza della Signoria v Firencah in ga parkiral na območju za pešce.

Trg, na katerega je zapeljal z luksuznim jeklenim konjičkom, je običajno poln turistov, saj je tam galerija Uffizi, v kateri so nekatere najbolj znane italijanske umetnine, piše CNN.

“Prijavo smo prejeli zaradi parkiranja na območju za pešce, vožnje v nasprotno smer in neskladnega tujega vozniškega dovoljenja. Globa je znašala 470 evrov, ki jo je že plačal,” še navaja CNN.

Takšen podvig še zdaleč ni osamljen primer. Januarja je Američan z najetim vozilom zapeljal čez znameniti most Ponte Vecchio, ki je namenjen zgolj pešcem. Turist naj bi iskal parkirišče, mestno redarstvo pa ga je oglobilo s 500 evri.

Maja lani so policisti prijeli tudi Savdijca, ki je z luksuznim maseratijem zapeljal po Španskih stopnicah v Rimu. Turist je z nizkim vozilom na stopnicah obtičal, policija pa mu je očitala poškodovanje kulturne dediščine in spomenika.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje