Policija preiskuje uporabo drog za posilstvo na zabavi nemških socialdemokratov

Svet 22. Jul 202209:14 > 09:31 1 komentar
PROFIMEDIA

Nemška policija je sprožila preiskavo o uporabi droge za posilstvo na poletni zabavi, ki so jo pred dvema tednoma organizirali levosredinski socialdemokrati SPD. Policija v nemški prestolnici je v četrtek potrdila, da preiskuje sedem primerov povzročitve nevarne telesne poškodbe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po dogodku, ki ga je 6. julija gostila parlamentarna skupina SPD (Socialdemokratska stranka Nemčije), je 14 ljudi poročalo o slabem počutju in izgubi spomina. Vendar nekaterih primerov ni bilo mogoče dokazati, so še sporočili s policije. Preiskovalci analizirajo fotografsko in video gradivo ter zaslišujejo prizadete ter druge goste in zaposlene. Po navedbah policije je bila preiskava doslej usmerjena proti eni neidentificirani osebi.

21-letna domnevna oškodovanka je po dogodku vložila policijsko prijavo, v bolnišnici pa so jo pregledali. Občutila je slabost, omotico in izgubo spomina. Med dogodkom ni uživala alkohola, še poroča dpa.

Stranka SPD je udeležencem zabave v sredo zvečer poslala elektronsko sporočilo, v katerem so obsodili “strašno dejanje” ter izrazili upanje, da bodo odkrili odgovorne in jih kaznovali. Na tradicionalni poletni zabavi je bilo okoli tisoč ljudi, med njimi poslanci ter kancler Olaf Scholz. Šlo je sicer za dogodek, na katerega so lahko prišle samo vabljene osebe.

PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje