Policijska akcija na hrvaškem otoku, ki je postal “pokopališče avtomobilov”

Črna kronika 25. Avg 202316:58 1 komentar
Avtomobili na otoku Drvenik Veli
Avtomobili na otoku Drvenik Veli. Foto: PU splitsko-dalmatinska

Hrvaški otoček Drvenik Veli je postal pravo "pokopališče avtomobilov". Neregistrirana in zapuščena vozila, ki jih lastniki puščajo na javnih površinah, se namreč kar množijo. Občinski redarji so pod nadzorom policije v četrtek izpeljali veliko akcijo, ki bo lastnikom avtomobilov prinesla tudi visoke globe.

Občinski redarji so v četrtek s hrvaškega otoka Drvenik Veli pod nadzorom policije odpeljali 23 zapuščenih in neregistriranih avtomobilov, ki so jih nekdanji lastniki pustili na javnih površinah.

Ta mali otoček je po besedah domačinov postal pravo “pokopališče avtomobilov”, poroča N1 Zagreb.

Ljudem, ki so avtomobile zapustili, grozijo globe do 667 evrov.

Policija je območje začela nadzorovati po tem, ko so mediji objavili fotografije zapuščenih avtomobilov, dodaja hrvaški N1.

Avtomobili na otoku Drvenik Veli
Avtomobili na otoku Drvenik Veli. Foto: PU splitsko-dalmatinska

Puščanje neregistriranih vozil na cesti je sankcionirano z zakonom o varnosti cestnega prometa in sklepom o komunalnem redu na določenem območju.

Policija jih ne more kaznovati

“Glede na doslej ugotovljeno problematiko zapuščenih vozil na otoku je bil poseben poudarek akcije na preverjanju tehnične brezhibnosti in registracije doslej neregistriranih vozil na javnih površinah,” je za N1 Zagreb dejal Jerko Kurevija iz splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Avtomobili na otoku Drvenik Veli
Avtomobili na otoku Drvenik Veli. Foto: PU splitsko-dalmatinska

Policija lastnikov vozil v tem primeru sicer ne more sankcionirati, saj vozila v prometu niso več registrirana, še dodaja N1 Zagreb. Morebitne sankcije lahko izreče le občinsko redarstvo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje