Premier Golob se je z vpisom v žalno knjigo poklonil kraljici Elizabeti II.

Svet 12. Sep 202218:28 1 komentar
Žalna knjiga Golob
Vlada RS/Twitter

Premier Robert Golob se je danes z vpisom v žalno knjigo poklonil spominu na kraljico Elizabeto II. Na britanskem veleposlaništvu v Ljubljani je izrazil iskreno sožalje britanski predsednici vlade Liz Truss, kraljevi družini ter britanskemu narodu in prebivalcem držav Commonwealtha, so sporočili iz premierjevega kabineta. V žalno knjigo se je vpisala tudi ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon in predsednik republike Borut Pahor.

Premier je v žalno knjigo, odprto v spomin na britansko kraljico, zapisal: “Njenemu veličanstvu z vsem srcem. Spoštovanje.”

Kraljičina predanost služenju skupnosti se je odrazila v izjemnem vladanju in prispevala k njeni dediščini kot eni največjih sodobnih političnih osebnosti, so pri tem sporočili iz premierjevega kabineta. Kot voditeljica države je dosledno krepila čut za skupnost, človečnost in sočutje. Bila je velika prijateljica Slovenije in bo vedno ostala globoko v naših srcih, so dodali.

V žalno knjigo, odprto v spomin na kraljico Elizabeto II., se je vpisala tudi ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon.

Kot je v izjavi po vpisu v knjigo dejala ministrica, je z zapisom v imenu Slovenije izrazila globoko sožalje britanskemu narodu in kraljevi družini. Ob tem je poudarila, da je kraljica Elizabeta z vso svojo modrostjo in zvestobo služila svojemu narodu. “Vedno je znala na nek prefinjen način voditi v težkih časih, tudi s humorjem, predvsem pa z odločnostjo, modrostjo najti težave in jih naslavljati,” je dejala Fajon.

Po mnenju ministrice bodo pokojno kraljico vsi v Sloveniji in po Evropi močno pogrešali, saj je “zaznamovala britansko zgodovino in dala pečat britanskemu narodu”.

Pogovori o tem, kdo bo Slovenijo predstavljal na kraljičinem pogrebu v ponedeljek v Londonu, naj bi še potekali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje