Razmere na Hrvaškem se počasi umirjajo, poplavni val potuje proti Sisku

Svet 18. Sep 202214:27 0 komentarjev
poplave, hrvaška
Katarina Brečić/N1

Po hudem deževju in poplavah, ki so zajele več evropskih držav, se stanje danes po večini umirja. To velja tudi za sosednjo Hrvaško, kjer pa se poplavni val po Kolpi premika proti Sisku. Ponekod so z odpravljanjem posledic že začeli.

Tudi na hrvaški strani reke Kolpe se razmere počasi umirjajo, a poplavni val se pomika proti Karlovcu in naprej vzdolž toka reke. Najbolj kritično je trenutno na območju kraja Ozalj, kjer je ogroženih okoli 40 hiš, zaskrbljeni pa so tudi v Petrinji in Sisku, poročajo hrvaški mediji.

Po podatkih hrvaške civilne zaščite je na območju kraja Ozalj je trenutno ogroženih okoli 40 hiš. V zgornjem toku Kolpe pa se gladina reke že znižuje; upadla je za okoli pol metra, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Težave imajo tudi na območju Ogulina, kjer je poplavilo okoli 20 hiš. Medtem pa že odpravljajo posledice četrtkovega neurja na območju Bjelovarja. Gasilci čistijo poškodovane objekte, ceste in ostalo infrastrukturo. Na delu je prek sto gasilcev in prostovoljcev, poroča spletni portal Index.hr.

Trenutno so najbolj zaskrbljeni v Banovini, kamor se zdaj premika glavnina poplavnega vala Kolpe, protipoplavni nasipi, ki so bili poškodovani v potresu, pa še vedno niso popravljeni. Hidrologi sicer menijo, da ne bi smelo biti večjih težav, je poročala na svojih spletnih straneh poročal HRT.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!