Sarajevo polno turistov in v pričakovanju najboljše poletne sezone

Magazin 02. Jun 202213:42 0 komentarjev
Sarajevo
PROFIMEDIA

Na sarajevske ulice se že zdaj zgrinjajo turisti z vsega sveta. Po ukrepih in zaprtjih, ki so veljali zadnji dve leti zaradi pandemije covida-19, se življenje vrača na sarajevske ulice, pa tudi v druga mesta v Bosni in Hercegovini.

Turizem je znova v zagonu, je dejal predsednik Turističnega sveta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, ki pričakuje najboljšo poletno sezono.

“Sarajevo je polno turistov. Veseli me, da so hoteli s štirimi in petimi zvezdicami skoraj polni. Prepričan sem, da bomo imeli najboljšo poletno sezono. Na to nakazujejo različni parametri, največja spodbuda pa so novi letalski prevozniki na sarajevskem letališču, ki jih je zagotovo za 50 odstotkov več kot v preteklih letih. To nam pove, da bo Sarajevo kmalu polno turistov z različnih koncev sveta,” je pojasnil Magoda.

Letališče Sarajevo si nenehno prizadeva za razširitev ponudbe iz Sarajeva v številne destinacije po vsem svetu. “Kar zadeva Evropo, iz Sarajeva letimo v Varšavo, Pariz in London. Doslej smo vzpostavili direktno linijo z zalivskimi državami – z Doho v Katarju, Savdsko Arabijo, Dubajem in izboljšujemo povezave s Španijo,” je povedal Magoda.

Prepričan je, da bo vrhunec sezone avgusta. “Avgusta bomo imeli poleg Sarajevskega filmskega festivala, ki je največji dogodek v Bosni in Hercegovini, številne koncerte. Ti bodo brezplačni, nastopale pa bodo zvezde svetovnega kova,” je poudaril Magoda. Kot je dejal, poleti v sarajevskem kantonu prevladujejo turisti iz zalivskih držav.

“Turisti prihajajo tudi iz Turčije, Hrvaške, Srbije, Črne gore. To je prvih pet držav z največ turistov, ki obiščejo sarajevski kanton. Turisti iz zalivskih držav so ljubitelji narave, gastronomije, turisti iz Turčije uživajo v čaru orienta, ki ga ima Sarajevo, in hodijo v okoliške gore. Najbolj jih torej privlačijo gore, gastronomija in čar orienta,” je dodal Magoda.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!