Srce parajoče slovo očeta in deklice, ki jo je poslal na varno območje

Svet 24. Feb 202217:54 0 komentarjev
Ukrajinska družina
Twitter: Ukraine News

Davi je Rusija napadla Ukrajino. Izrazi podpore Ukrajincem dežujejo z vsega sveta, saj posledice vojne najbolj čuti prav civilno prebivalstvo. Veliko Ukrajincev je zaradi nevarnosti, ki preži, že začelo zapuščati svoje domove. Na družbenih omrežjih je zaokrožil tudi srce parajoči posnetek intimnega trenutka slovesa med očetom in hčerko, ki jo je poslal na varno območje, sam pa je ostal zadaj.

Prebivalce Ukrajine so zgodaj zjutraj zbudile opozorilne sirene, ki so naznanile nevarnost vojaškega napada. Zbudili so se v vojno. Čeprav je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski državljane pozval, naj ostanejo mirni in doma, so se številni odločili zapustiti nevarna območja, tudi prestolnico Kijev. Tam je mestna oblast izdala opozorilo pred zračnimi napadi, prebivalcem, ki so ostali, pa naročila, naj si poiščejo zatočišče pod zemljo.

Po poročanju BBC so si mnogi poiskali zavetje na postajah podzemne železnice. “Ne razumemo, kaj naj zdaj storimo,” je za BBC povedala ženska z imenom Svetlana. “Zdaj gremo nekam, kjer bomo varni, in upamo, da bomo lahko varno odšli,” je dodala. 27-letni Mark je za BBC pojasnil, da je pripravljen tudi na to, da ga bodo vpoklicali v boj. “Druge poti nimamo,” je dejal.

V poplavi zapisov in posnetkov, ki krožijo po družbenih omrežjih, je tudi posnetek slovesa očeta in hčerke. Po zapisih na družbenih omrežjih je oče svojo hčerko poslal na varno območje, sam pa je ostal zadaj.

PREBERITE ŠE:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!