Štiri ure zamude zaradi potnika, ki je v motor letala vrgel kovance

Magazin 08. Mar 202413:49 0 komentarjev
China Southern Airlines
Fotografija je simbolična (Foto: PROIFMEDIA)

Zaradi potnika, ki je v motor vrgel več kovancev, je imelo kitajsko letalo več kot štiri ure zamude. Potnika je odpeljala letališka policija.

Let na Kitajskem je bil preložen za več kot štiri ure, saj je eden od potnikov v motor letala vrgel kovance, poročanje kitajskih medijev povzema CNN.

Letalo družbe China Southern Airlines bi moralo iz mesta Sanya na jugu države v Peking poleteti v sredo ob 10. uri zjutraj, a je tla zapustilo šele ob 14.16, kažejo podatki spletnih strani za spremljanje letov.

Kot je razvidno z videoposnetka, ki so ga delili kitajski mediji, je stevardesa na letalu potnika vprašala, koliko kovancev je vrgel v motor. Potnik, čigar identiteta ni znana, ji je odgovoril, da je v motor vrgel med tri in pet kovancev. Potnika je nato odpeljala letališka policija.

Let se je zamaknil zato, ker so se morali pristojni prepričati, da pred vzletom ni bilo nobenih varnostnih tveganj. Letalska družba je potrdila, da so med varnostnim pregledom res našli kovance – koliko, pa niso razkrili.

Letalska družba je v sredo na uradnem profilu na družbenem omrežju Weibo opozorila, da “metanje kovancev predstavlja varnostno tveganje” in da bo takšno dejanje kaznovano. Incidenta konkretno niso naslovili.

Dogodek pa na Kitajskem ni osamljen primer. V zadnjih letih so namreč na Kitajskem zabeležili več primerov, ko so potniki metali kovance v letala, saj naj bi to prinašalo srečo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!