Umrla je legendarna televizijska voditeljica Barbara Walters

Svet 31. Dec 202208:09 0 komentarjev
barbara walters
PROFIMEDIA

V starosti 93 let je umrla legendarna voditeljica Barbara Walters. Njena odmevna medijska kariera se je začela leta 1961, intervjuvala je številne predsednike držav, svetovne voditelje in zvezdnike. Eden od njenih kariernih vrhuncev je bil intervju z Monico Lewinsky, ki si ga je ogledalo kar 48,5 milijona gledalcev.

V starosti 93 let je umrla legendarna televizijska voditeljica CNN Barbara Walters. Njena publicistka je za CNN potrdila, da je umrla doma, ob njej pa so bili njeni najbližji. “Živela je življenje brez obžalovanj. Bila je pionirka ne le za ženske novinarke, ampak za vse ženske,” je še dodala.

Njena odmevna medijska kariera se je začela leta 1961, ko je postala novinarka pri NBC-jevi televizijski oddaji Today Show. Leta 1974 je napredovala na mesto sovoditeljice oddaje, že čez dve leti pa je postala prva ženska voditeljica večernega informativnega programa ABC News. Tam je zaslovela s svojima oddajama The Barbara Walters Specials in 10 Most Fascinating People. Mnoge njene oddaje so bile med najbolj gledanimi, sprožile pa so vrsto posnemovalcev.

barbara walters
PROFIMEDIA

Oddaja The View je utrla pot ameriškim pogovornim oddajam, kot sta The Talk in The Chew. Walters je ekipo svoje oddaje The View zapustila leta 2014, s tem pa tudi zaključila svojo 52 let dolgo kariero “Vedela sem, da je čas,” je povedala takrat. “Želela sem oditi, dokler še delam dobro. In tudi sem. Kako se lahko posloviš od nekaj takega, kot je 50 let kariere na televiziji? Ponosna sem, ko vidim mlade ženske, ki ustvarjajo novice in poročajo iz terena. Če sem kakorkoli pripomogla k temu, je to moja zapuščina,” je dodala.

Barbara Walters se je rodila 25. septembra 1929 v Bostonu. Poročena je bila štirikrat, s poslovnežem Robertom Katzom, producentom Leejem Guberjem, dvakrat pa z Mervom Adelsonom.

Walters je bila znana po svoji tekmovalnosti in vztrajnosti, mnogi moški pa so jo označevali kot naduto, a se na kritike ni ozirala.

V svoji novinarski karieri je intervjuvala vse ameriške predsednike od Richarda Nixona dalje, tudi Donalda Trumpa, še preden je postal predsednik. Intervjuvala je velika in tudi kontroverzna svetovna imena, kot so Hugo Chavez, Fidel Castro in Moamer Gadafi, pa tudi Indiro Gandhi, Borisa Jelcina, Vaclava Havla ter Michaela Jacksona, Katherine Hepburn, Margaret Thatcher. Kot prva ameriška novinarka je intervjuvala tudi ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Eden od njenih kariernih vrhuncev je bil intervju z Monico Lewinsky, ki si ga je ogledalo 48,5 milijona gledalcev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!