V Avstriji novi primeri opičjih koz

Svet 17. Jun 202216:39 0 komentarjev
Opičje koze
PROFIMEDIA

V Avstriji so zabeležili še sedem primerov okužbe z opičjimi kozami, od tega šest na Dunaju. Število obolelih v naši severni sosedi se je tako po navedbah tamkajšnjega ministrstva za zdravje povečalo na enajst.

V avstrijski prestolnici so potrdili šest novih primerov okužbe, skupno pa doslej osem, pri čemer je eden od okuženih medtem že okreval, so za avstrijsko tiskovno agencijo APA potrdili v uradu mestnega svetnika Petra Hackerja, pristojnega za zdravje. Pri sedmih okuženih na Dunaju gre za moške, stare med 20 in 50 let.

Doslej sta bila znana dva primera okužbe s to nalezljivo boleznijo na Dunaju in dva v zvezni deželi Spodnji Avstriji. V Avstriji je sicer že nekaj tednov v veljavi obveznost prijave te bolezni. Kot so še sporočili z ministrstva za zdravje, sledenje stikov novo okuženih že poteka.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je bilo do torka iz 39 držav po vsem svetu, tudi Slovenije, prijavljenih več kot 1600 primerov okužbe z opičjimi kozami in skoraj 1500 domnevnih primerov. Žarišče izbruha opičjih koz ostaja Evropa, kjer 25 držav poroča o več kot 1500 okužbah s tem virusom, kar predstavlja 85 odstotkov vseh primerov na svetu, je v sredo sporočil evropski regionalni direktor WHO Hans Kluge.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!