V Franciji zaradi porasta okužb s covidom-19 prestavili maturo

Koronavirus 28. Jan 202217:40
Francija
Foto: PROFIMEDIA

V Franciji so za dva meseca preložili maturo. Odločitev so sprejeli, ker bi bilo maturo zaradi pandemije covida-19 težko izvesti tako, kot je bilo prvotno načrtovano, so danes sporočili iz francoskega ministrstva za izobraževanje.

V Franciji bo letošnja matura potekala sredi maja, namesto marca, kot je običajno. Poleg organizacijskih težav je ministrstvo za izobraževanje navedlo, da bi bilo zaradi velikega števila obolelih nemogoče ustrezno izvesti zrelostni izpit za francoske dijake. Namen spremembe je zagotoviti, da bodo imeli vsi enake možnosti za uspešno opravljanje mature in dovolj časa za pripravo.

Poleg zamika mature bodo francoski srednješolci na maturi tudi lahko izbirali med več vprašanji. Opuščen bo tudi del, ki ocenjuje njihove jezikovne spretnosti. Francija je v četrtek zabeležila 392.168 novih okužb z novim koronavirusom, od tega je 95 odstotkov okužb povezanih z različico omikron. Število primerov v delih države, kjer je bila ta različica prisotna najprej, se je sicer začelo zmanjševati. Prav tako se že nekaj časa v francoskih bolnišnicah znižuje število covidnih bolnikov na intenzivni negi.

Komentari

Vaš komentar