V Pittsburghu v strelskem obračunu ubit policist, še en je bil ranjen

Svet 03. Jan 202310:11 0 komentarjev
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V predmestju ameriškega mesta Pittsburgh je bil minuli ponedeljek v strelskem obračunu ubit načelnik policije, še en policist je bil ranjen. Po večurnem pregonu je bil ubit tudi 28-letni napadalec, ki ga je policija sicer lovila zaradi kršenja pogojnega izpusta po aretaciji.

V ponedeljek sta dva policista naletela na 28-letnika Aarona Lamonta  Swana, ki ga je policija sicer lovila zaradi kršitve pogojnega izpusta po aretaciji zaradi kaznivega dejanja, povezanega s strelnim orožjem. Med pregonom, ki je sledil, je prišlo do dveh strelskih obračunov.

V prvem je bil s strelom v glavo ubit načelnik policije Justin McIntire, v drugem pa je bil policist ranjen v nogo. Ranjenega policista so že odpeljali v bolnišnico in je trenutno v stabilnem stanju. V streljanju je bil ranjen tudi Swan, a mu je uspelo ukrasti avtomobil. V drugem pregonu se je z vozilom zaletel in nato pobegnil skozi bližnji gozd do stanovanjske soteske, kjer je bil v novem strelskem obračunu s policisti ubit.

“Današnja tragedija v Brackenridgu je opomin na pogum tistih, ki vsak dan tvegajo svoja življenja, da bi nas zaščitili. Policijski načelnik Justin McIntire je tekel naproti nevarnosti, da bi zagotovil varnost prebivalcev Pensilvanije – in se v službi skupnosti žrtvoval,” je na Twitterju zapisal generalni državni tožilec Pensilvanije Josh Shapiro.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!