V samomorilskem napadu v mošeji v Pakistanu 56 žrtev

Svet 04. Mar 202212:23 > 14:47 0 komentarjev
Pakistan, Pešavar
REUTERS/Fayaz Aziz

V samomorilskem napadu v šiitski mošeji v mestu Pešavar na severozahodu Pakistana je bilo danes ubitih 56 ljudi, najmanj 194 pa je ranjenih, je sporočil predstavnik največje bolnišnice v mestu. V mošeji sta se med petkovo molitvijo razstrelila dva samomorilska napadalca

Moška sta se prebila v mošejo v pakistanskem mestu Pešavar tako, da sta ubila policijske stražarje, nato pa sta se razstrelila v zelo polni glavni dvorani, je sporočil predstavnik policije Harun Rahid.

“V bolnišnicah smo razglasili izredne razmere,” je povedal Muhamad Asim Han, tiskovni predstavnik največje bolnišnice v mestu Lady Reading. Potrdil je število smrtnih žrtev, ki pa se po njegovih besedah lahko še poveča, saj je 50 ranjenih v kritičnem stanju. Reševalci, policija in prostovoljci pod ruševinami še vedno iščejo morebitne preživele.

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, vendar napade na vernike v mošejah v državi izvajajo tako pakistanski talibani kot skrajneži džihadistične Islamske države.

Nasilje v Pakistanu se je okrepilo, odkar je sosednji Afganistan lani padel v roke talibanov. Pakistanski talibani so okrepili napade na varnostne sile in civiliste.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!