Vaščanko našli zvezano v gozdu, še ena pogrešana: domačini vasice v BiH v strahu

Svet 17. Avg 202316:48 0 komentarjev
Vas Tumare
RTV Lukavac/Posnetek zaslona

Prebivalci vasi Tumare na Ozrenu so prestrašeni, saj so v gozdu našli 50-letno napol golo in zvezano domačinko. Medtem še vedno poteka iskanje starejše domačinke, ki je izginila 30. julija, a za njo ni sledu.

Vas Tumare je zelo odročen kraj, kjer živijo večinoma ljudje, ki so se vrnili iz tujine. V tamkajšnjem gozdu so včeraj našli 50-letno domačinko, ki je bila zvezana in napol gola. Še vedno pa pogrešajo 89-letno Jovanko Đurić, ki je izginila 30. julija.

Kot je za N1 Sarajevo povedal župan občine Lukavac Edin Delić, se s primerom pogrešane domačinke intenzivno ukvarjajo. Ker sledi ni, preiskava poteka v več smereh. Jovanka je v hiši živela sama – sumijo, da se ji je bodisi zgodilo kaj hudega bodisi je od doma odšla sama. Delić trdi, da so po določenem času od policije zahtevali, da začnejo primer obravnavati kot potencialni umor.

Ko se je zgodilo prvo izginotje, so se z družino pogrešane trudili, da novica ne bi prišla v medije in da zgodba ne bi eskalirala, a po včerajšnjem dogodku to ni več mogoče. “Ljudje se bojijo, tudi nas skrbi. Sodelujemo tudi s sosednjo občino Petrovac. Vsi so razburjeni. Tu je zvezni minister, tožilstvo in policija pa sta povečala število ljudi, ki sodelujejo pri iskanju pogrešane,” je pojasnil Delić.

Ženska, ki so jo našli v gozdu, je potrebovala zdravniško oskrbo, do zdaj pa vedo le, da je napadalec vstopil skozi okno.

Gordana Babić, hči pogrešane Jovanke, je potrdila, da dosedanje iskanje ni prineslo rezultatov. “Ničesar nimamo. Gorske službe so na delu že približno deset dni. V nedeljo so razširili območje iskanja na okoli 500 do 600 metrov od hiše. Danes jo iščejo eni, jutri drugi, vsi prostovoljno,” je dejala.

Gordana Babić
N1

Sprva so bili prepričani, da je Jovanka od doma odšla sama, saj ni bilo znakov nasilja, a najdba domačinke v gozdu zdaj vzbuja dvome. “Kako naj se upre babica, ki nosi očala z dioptrijo, večjo od 10, ki sem jih našla na klubski mizici. Ostala je tudi njena palica, mobilnega telefona pa ni. /…/ Prepričana sem, da je mrtva, če bi bila živa, bi jo že kdo videl. Vsi njeni čevlji so še tam,” je za N1 še dejala Gordana.

Tijana Babić, vnukinja pogrešane, je ponovila, da je Jovanka drobne postave, visoka med 150 in 155 centimetrov, ima pa okoli 50 kilogramov. Nazadnje so jo videli v nedeljo, 30. julija ob 18.30, iskanje pa se je začelo v ponedeljek, 31. julija.

Nekateri srbski mediji navajajo, da se zločini v občini dogajajo na etnični osnovi in da napetosti naraščajo. Predstavniki tamkajšnje oblasti tovrstne navedbe ostro zavračajo in zatrjujejo, da bodo storili vse, da čim prej najdejo storilca, pa tudi žensko, ki je izginila konec julija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!