Več mrtvih v lokostrelskem napadu na Norveškem

Svet 13. Okt. 202121:48 > 22:261 komentar
Delite:
Napad z lokom na Norveškem
Foto: Profimedia

Popoldan je v enem izmed lokalov v norveškem mestu Kongsberg množico napadel moški, oborožen z lokom in puščicami. V njegovem napadu je umrlo več ljudi, prav tako jih je več ranjenih.

Policija je bila o napadu v enem izmed lokalov v norveškem mestu Kongsberg obveščena ob 18.30 ure.

Osumljenec je oborožen z lokom in puščicami napadal na več lokacijah, med drugim tudi v živilski trgovini. Kmalu zatem so ga aretirali, kar pomeni, da je stanje pod nadzorom, je za CNN v povedal tiskovni uradnik norveške policije.

Po poročanju medijev so na lokaciji hitro okrepili policijske enote in zaprli središče mesta. Prebivalce so pozvali, naj ostanejo doma.

Po navedbah norveške policije je v napadu umrlo več ljudi, obenem je več ljudi ranjenih, poroča CNN. Po poročanju norveškega časnika Verdens Gang so bili v napadu ubiti najmanj štirje ljudje.

Vsi ranjeni so po poročanju medijev v bolnišnici. Kot kaže zaenkrat, je napadalec deloval sam, policija pa išče morebitne njegove sodelavce.

Ali gre za terorizem, še ni znano

Na vprašanje, ali dogodek obravnavajo kot terorizem, je tiskovni predstavnik norveške policije odgovoril, da “zaenkrat še ni jasno, prezgodaj je za povedati”, kot še poroča CNN. Motivi napadalca zaenkrat sicer še niso jasni.

O dogodku so obvestili tudi norveško pravosodno ministrico Monico Mæland.

Mesto Kongsberg se nahaja 85 kilometrov zahodno od norveškega glavnega mesta Osla.

Komentari

Vaš komentar