VIDEO: Razdejanje v mestu Harkov

Svet 02. Mar 202212:55 > 14:26 1 komentar

Harkov je bil v torek in sredo zjutraj tarča silovitih napadov ruske vojske. V njih je bilo porušenih in uničenih več stavb, med drugim slovenski konzulat. Napadli so tudi lokalno vojaško bolnišnico, Ukrajinci pa poročajo o več smrtnih žrtvah.

Drugo največje ukrajinsko mesto Harkov je bilo v torek in sredo zjutraj tarča številnih napadov ruske vojske. V Harkovu na vzhodu Ukrajine so ponoči pristali ruski padalci, v mestu pa potekajo boji. Obstreljevanje je pustilo pravo opustošenje po mestu, v napadih pa je bilo po podatkih lokalnih oblasti ubitih vsaj 21 ljudi, več kot 110 je bilo ranjenih. Napadli so tudi sedež policijske uprave in univerzo. Po besedah predstavnika ukrajinskega notranjega ministrstva Antona Gerahčenka ni dela mesta, ki ga rusko topništvo še ni napadlo. V zahodnem delu mesta je več stavb močno poškodovanih. Kot je razvidno iz posnetkov CNN, so povsem uničena pročelja stanovanjskih stavb. Sprotno dogajanje lahko spremljate v članku V ŽIVO: Siloviti spopadi se nadaljujejo. Kremelj pripravljen na nove pogovore.

Med včerajšnjim napadom na Harkov je bil kot “kolateralna diplomatska škoda” uničen tudi slovenski konzulat. V torek zvečer so o letalskem napadu poročali tudi v mestu Žitomir, ki leži v osrednjem delu Ukrajine. V napadu naj bi bile ubite vsaj štiri osebe, ruske rakete pa so poškodovale tudi stanovanjske stavbe in bolnišnice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje