Vučićevi volilni plakati tudi v Bosni in Hercegovini

Svet 28. Mar 202213:29 > 14:40 0 komentarjev
Facebook

V nedeljo, 3. aprila, bodo v Srbiji izredne parlamentarne volitve. Na isti dan, kot so že razpisane predčasne parlamentarne volitve ter lokalne v prestolnici Beograd in več občinah, pa so razpisane tudi predsedniške volitve. Trenutni predsednik Aleksandar Vučić je vnovič kandidat za to pozicijo, volilna kampanja je v polnem teku, Vučićevi plakati pa so se pojavili tudi v Zenici.

Dosedanji srbski predsednik Aleksandar Vučić se je vnovič podal v tekmo za mesto predsednika Srbije. Volilna kampanja je v polnem teku, plakati z Vučićevim sloganom in njegovo sliko pa so se pojavili tudi v Bosni in Hercegovini, natančneje v mestu Zenica.

“Mir. Stabilnost” je slogan Vučićeve Srbske napredne stranke (SNS), ki je na velikem oglasnem panoju izpisan poleg slike trenutnega srbskega predsednika. Zveza mladih SDA Zenica je za tem, ko so se slike plakatov pojavile tudi na družbenih omrežjih, sporočila, da Vučić tega ne počne “v njihovem imenu”.

Kot so še zapisali, bodo pri pristojni mestni službi podali zahtevo za dve stojnici, kjer bodo zbirali protestne podpise zoper “škandalozno oglaševanje”. “Zahtevali bomo, da se sporni oglas odstrani in naj se organizatorje tega provokativnega dejanja ostro sankcionira,” so še sporočili iz Zveze mladih SDA Zenica.

Na družbenih omrežjih so se oglasili tudi prebivalci Zenice, ki so se spraševali, kako se je volilni plakat srbskega predsednika znašel v njihovem mestu. “Sram naj bo tistega, ki stoji za tem,” se je glasil eden od zapisov prebivalcev Zenice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!